Om mig

Iben Bjerre

Jeg lader mig inspirer af hverdagen og den skiftende natur og de skiftende årstider der omgiver mig. Jeg maler primært fordi jeg kan lide at lege med farver og kompositioner, men også for at give mit publikum en oplevelse af dres egen hverdag, fortalt med farver og abstraktioner.

Jeg tror på at mine fortolkninger kan give andre inspiration og glæde og mulighed for at se nye sider i kompositionen, hver gang øjnene hviler i billedets farver og figure.

Jeg håber at være med til at give mit publikum glæde i hverdagen, ved at være med til at give deres hjem farver og oplevelser på væggene.

Mellem fantasi og virkelighed

Ibens farverige vej til kunstnerlivet

I barndommens land, langt fra tal og bogstaver, fandt Iben de snoede stier i skoven, søen i bakkerne, det nedlagte havehus – og i disse oaser levede og gemte sig gode feer, trolde og alverdens andre finurlige skabninger.

Her blev små og store historier skabt – levende, farverige fantasier – som kun Iben kendte eksistensen af. Den abstrakte verden udfolder sig nu på lærredet, hvor den søgende og skabende kraft giver Iben en indsigt, derudmønter sig i farverige billeder med talrige lag og stor dybde.

Iben fanger og maler naturens underfundige mystik ind i abstrakte motiver. Farvernes samhørighed, modsætninger og mystik finder Iben for eksempel i vandets dragende verden. Om det er barnetsfascination af stille mystiske skovsøer og vandløb – eller om det er den voksnes følelse af havets kompromisløse bølger, der er udenfor menneskets magt, så finder hun inspiration, hvilket tydeligt ses i hendes billeder, hvor naturens og havets lys bryder igennem i de abstrakte motiver.

Iben har malet siden 2001. Hun er delvist selvlært kunstner, men har også modtaget undervisning bl.a. fra anerkendte kunstnere som Birgit Pathuel, Christina Kjelsmark, Pia Fonnesbæk, Husein Tai og Bjørn Ignatius Øksenholt. Iben har deltaget i kurser, i flere kurser på Engelsholm Kunstskole og på Thorstedlund Kunsthøjskole.

Skrevet af Ulla Bjerre Hansen

Grafisk designer.